|
|
Registros recuperados : 130 | |
3. | | ABDON, M. de M.; SILVA, J. do S. V.; POTT. A.; POTT, V. J.; SANTOS, R. F. dos; VIEIRA, L. M.; SOUSA, M. P. de. Impactos ambientais na bacia hifrográfica do rio Taquari: resultados preliminares. In: ENCONTRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA EM MATO GROSSO DO SUL, 2., 2002, Campo Grande. Resumos... Campo Grande: Superintendência de Ciência e Tecnologia, 2002. p. 387-390. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
4. | | ABDON, M. de M.; SILVA, J. dos S. V. da; POTT, A.; POTT, V. J.; SILVA, M. P. da; MENGATTO JÚNIOR, E. A. Cobertura vegetal do Parque Estadual Pantanal do Rio Negro (PEPRN) - MS. In: SIMPÓSIO DE GEOTECNOLOGIAS NO PANTANAL, 2., 2009, Corumbá, MS. Anais... Campinas: Embrapa Informática Agropecuária; São José dos Campos: INPE, 2009. p. 674-684. GeoPantanal 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
5. | | ABDON, M. de M.; SILVA, J. dos S. V. da; POTT, V. J.; POTT, A.; SILVA, M. P. da. Utilizacao de dados analogicos do Landsat-TM na discriminacao da vegetacao de parte da sub-regiao da Nhecolandia no Pantanal. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.33, n.esp., p.1799-1813, out., 1998. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
7. | | ALVES, F. M.; LEHN, C. R.; DAMASCENO JÚNIOR, G. A.; SARTORI, A. L. B.; POTT, A.; POTT, V. J.; BORTOLOTTO, I. M.; ISHII, I. H.; SALIS, S. M. de; URBANETZ, C.; BUENO, M. L.; SCIAMARELLI, A. Coleções Botânicas do estado de Mato Grosso do Sul: situação atual e perspectivas. Iheringia, Série Botânica, Porto Alegre, n. 73, supl., p. 93-100, mar. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
| |
8. | | BOOCK, A.; ARAUJO, M. R.; POTT, A.; PESSOTI, J. E.; SILVA, M. P. da; POTT, V. J.; SOUZA, O. C. de. Estrategia de ocupacao e uso das pastagens nativas do Pantanal do Nabileque em Mato Grosso do Sul. In: PUIGNAU, J.P., ed. Utilization y manejo de pastizales. Montevideo: IICA-PROCISUR, 1994, p.135-158. (IICA-PROCISUR. Dialogo, 40). Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
| |
9. | | BORGES, M. J.; MAURO, R. de A.; SANTOS, M. J. C.; SILVA, M. P. da; POTT, A.; POTT, V. J.; GASCO, A.; KOHL, M. Coleta de sementes de espécies arbóreas nativas do cerrado com aptidão para recuperação de áreas degradadas. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 1., 2005, Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
10. | | BUENO, N. R.; CASTILHO, R. O.; COSTA, R. B. da; POTT, A.; POTT, V. J.; SCHEIDT, G. N.; BATISTA, M. da S. Medicinal plants used by the Kaiowá and Guarani indigenous populations in the Caarapó Reserve, Mato Grosso do Sul, Brazil. Acta Botânica Brasilica, Brasília, DF, v. 19, n. 1, p. 39-44, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
11. | | CRISTALDO, A. C. de M.; POTT, V. J.; BOFF, S.; CUNHA, S. A. da; COSTA, L. C. da; LIMA, L. C. P. O Herbário Mato Grosso do Sul (HMS). In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 56., 2005, Curitiba. Resumos. Curitiba: Sociedade Botânica do Brasil: Universidade Federal do Paraná, 2005. 1 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
14. | | CUNHA, S. A.; POTT, V. J.; POTT, A.; CIESLAK, S. R. Levantamento florístico de um remanescente de campo úmido de cerrado. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 2., 2006, Campo Grande, MS. Anais [da]... 2. ed. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2006. 1 p. 1 CD-ROM. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
16. | | DAMASCENO JUNIOR, G. A.; POTT, A.; POTT, V. J.; SILVA, J. dos S. V. da. Florestas estacionais no Pantanal, considerações florísticas e subsídios para conservação. In: SIMPÓSIO DE GEOTECNOLOGIAS NO PANTANAL, 2., 2009, Corumbá, MS. Anais... Campinas: Embrapa Informática Agropecuária; São José dos Campos: INPE, 2009. p. 784-795. GeoPantanal 2009. Publicado também em: Geografia, Rio Claro, v. 34, p. 697-707, dez. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
17. | | DIAS, E. S.; SOUZA, P. R. de; POTT, V. J.; HORA, R. C. da. Caracterizacao das macrofitas do Rio Sucuri e da Baia Bonita, Municipio de Bonito, MS - subsidio para conservacao e manejo. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTANICA, 47, 1996, Nova Friburgo. Resumos... Rio de Janeiro: Universidade Federal do Rio de Janeiro / Sociedade Botanica do Brasil, 1996. p. 178. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
| |
18. | | FOSTER, R. B.; POTT, V. J.; SALIS, S. M. de. Description of the vegetation of the Rio Negro, Pantanal, Mato Grosso do Sul, Brasil. In: WILLINK, P.W.; CHERNOFF, B.; ALONSO, L.E.; MONTAMBAULT, J.R.; LOURIVAL, R., ed. A Biological assessment of the aquatic ecosystem of the Pantanal, Mato Grosso do Sul, Brasil. Washington, DC: Conservation International, 2000. capitulo 3, p.44-48. (Conservation International. RAP Bulletin of Biological Assessement, 18). Titulo em portugues: Descricao da vegetacao do Rio Negro, Pantanal: Mato Grosso do sul, Brasil. AQUARAP 1998. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
| |
Registros recuperados : 130 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
20/09/2023 |
Data da última atualização: |
20/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
NOVACK, C.; BOIAGO, M. M.; ZAMPAR, A.; BARRETA, M.; OLIVEIRA, R.; ROSCAMP, E.; DILKIN, J. D.; PETROLLI, T. G.; ARAÚJO, D. N.; TAVERNARI, F. de C.; LOPES, M. T.; SILVA, A. S. da. |
Afiliação: |
CLAUDIO NOVACK, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; MARCEL MANENTE BOIAGO, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; ALINE ZAMPAR, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; MAURICIO BARRETA, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; ROSILENE OLIVEIRA, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; EDUARDO ROSCAMP, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; JÉSSICA D. DILKIN, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; TIAGO GOULART PETROLLI, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; DENISE N. ARAUJO, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; MARCOS T. LOPES, Cooperativa Central Aurora Alimentos; ALEKSANDRO S. DA SILVA, Universidade do Estado de Santa Catarina/Chapecó. |
Título: |
Industrial egg residue as a calcium source in broiler feed: digestibility and growth performance. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 95, n. 2, article e20201688, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/0001-3765202320201688 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Industrial egg residue (IER) possesses substantial concentrations of calcium and crude protein. The objective of this study was to measure the digestibility and performance of broilers when IER was added to the feed. Four treatments were tested, which caused increasing replacement of calcitic limestone by IER (0, 35, 70 and 100%) during a 42-day production cycle. First, total bird excreta were collected from broilers with and without IER, and we determined dry matter digestibility, apparent metabolizable energy (AME), calcium, and nitrogen retention. The IER presented 7.5% of crude protein, 31% of calcium, 209 kcal/kg of AME and the digestibility coefficients for dry matter, crude protein, and calcium were calculated at 83.95%, 86.20%, and 67%, respectively. After the digestibility test, the effects of IER on performance, carcass and meat yield were evaluated. No significant differences between the treatments were found in terms of performance (weight gain, feed conversion, consumption, and mortality), and no differences were found in terms of carcass or meat yield. A linear decrease in the percentage of abdominal fat was observed with increasing inclusion of IER in feed. These findings suggest that IER can totally replace limestone (calcium carbonate) in broiler diets. |
Palavras-Chave: |
Alternative ingredients; Sustentabilidade. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Frango de Corte; Nutrição Animal; Ovo; Ração. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Digestibility; Environmental sustainability. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156811/1/final10220.pdf
|
Marc: |
LEADER 02443naa a2200385 a 4500 001 2156811 005 2023-09-20 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/0001-3765202320201688$2DOI 100 1 $aNOVACK, C. 245 $aIndustrial egg residue as a calcium source in broiler feed$bdigestibility and growth performance.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aAbstract: Industrial egg residue (IER) possesses substantial concentrations of calcium and crude protein. The objective of this study was to measure the digestibility and performance of broilers when IER was added to the feed. Four treatments were tested, which caused increasing replacement of calcitic limestone by IER (0, 35, 70 and 100%) during a 42-day production cycle. First, total bird excreta were collected from broilers with and without IER, and we determined dry matter digestibility, apparent metabolizable energy (AME), calcium, and nitrogen retention. The IER presented 7.5% of crude protein, 31% of calcium, 209 kcal/kg of AME and the digestibility coefficients for dry matter, crude protein, and calcium were calculated at 83.95%, 86.20%, and 67%, respectively. After the digestibility test, the effects of IER on performance, carcass and meat yield were evaluated. No significant differences between the treatments were found in terms of performance (weight gain, feed conversion, consumption, and mortality), and no differences were found in terms of carcass or meat yield. A linear decrease in the percentage of abdominal fat was observed with increasing inclusion of IER in feed. These findings suggest that IER can totally replace limestone (calcium carbonate) in broiler diets. 650 $aAnimal nutrition 650 $aDigestibility 650 $aEnvironmental sustainability 650 $aDigestibilidade 650 $aFrango de Corte 650 $aNutrição Animal 650 $aOvo 650 $aRação 653 $aAlternative ingredients 653 $aSustentabilidade 700 1 $aBOIAGO, M. M. 700 1 $aZAMPAR, A. 700 1 $aBARRETA, M. 700 1 $aOLIVEIRA, R. 700 1 $aROSCAMP, E. 700 1 $aDILKIN, J. D. 700 1 $aPETROLLI, T. G. 700 1 $aARAÚJO, D. N. 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aLOPES, M. T. 700 1 $aSILVA, A. S. da 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências$gv. 95, n. 2, article e20201688, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|